Geluk Nu

headerphoto

Beslissingen nemen

Vaak moeten we beslissen over belangrijke dingen waar andere collega's en werknemers vervolgens de gevolgen van ondervinden het is dus noodzakelijk dat de beslissingen genomen worden op basis van de juiste feiten en niet op basis van de gedachten.
De gedachten houden rekening met de persoonlijke IK, de geïdentificeerde zelf en dat kan ten koste gaan van de bedrijfsobjectieven.
Door directe perceptie van dat wat is zijn we veel beter in staat om de chaos van de werkelijkheid te onderscheiden waardoor alleen dat wat is over blijft in de besluitvorming.
Onder Chaos versta ik gedachten die niet direct met de beslissing te maken hebben maar meer met de eigen waarde bijv... ik kan dit niet doen want dan gebeurd er dit en dat met mij. Als ik dit doe dan kan mijn collega wel eens meer voordeel hebben dan ik zelf. Ik wil niet dat hij dit en dat denkt van mij en zo nog vele andere gedachten.
Het probleem is dat wij denken dat wij de inhoud van onze gedachten zijn, dus ik heb die gedachte, maar in de werkelijkheid zijn wij niet onze gedachten en is de geïdentificeerde IK alleen maar een illusie.
Beslissen zonder de IK, dus op intuïtie of op basis van de werkelijke problemen is de enigste goede.

Het antwoord bevind zich in het probleem

Op het werk hebben we vaak vele beslissingen te nemen.
Bewustzijn van jezelf en zodoende de niet relevante dingen van de werkelijkheid onderscheiden is een voorwaarde om juist te beslissen.
Ook je bewustworden van het probleem zelf is een must.
Als we een probleem op het werk hebben proberen we altijd zo snel mogelijk een antwoord te vinden. Als het niet lukt dan vragen we hulp bij anderen. Soms vinden we zelf de antwoorden. Vervolgens is het afwachten of de antwoorden goed uitpakken.
Toch bekijken we echter nooit goed het probleem. Als we ons goed bewust zijn van een probleem komt het antwoord automatisch naar voren. We moeten ons bewustzijn waar het probleem vandaan komt. Inzicht hebben in het probleem. Een snelle reactie voorkomt inzicht en lost niets op omdat het bewustzijn van het probleem ontbrak.
Er over nadenken ook niet, immers als we op onze gedachten steunen dan blokkeren we de mogelijkheid om goed het probleem in te zien. Het probleem is altijd nieuw.
Het begrijpen van een probleem is niet het rechtvaardigen of veroordelen van het probleem. Het begrijpen van een probleem is ook niet het vluchten van het probleem door snel een antwoord te vinden zodat je er van af bent. Al deze dingen zorgen ervoor dat je het probleem niet oplost en meer chaos creëert.
Het bewustzijn van het probleem zelf is het antwoord.