Vreugde en Wijsheid in het Nu

headerphoto

Verboden voor Burka’s

Na gisteren een heerlijke warme dag te hebben gehad met 26 graden hadden we vandaag het idee om de alpen in te rijden.
We zijn om 12 uur vertrokken. De temperatuur was 5,5 graad. Meer dan 20 graden kouder dan de dag ervoor. Ondanks dat het koud was was het een heerlijke dag.
Rond 13.00 kwamen we aan in het plaatsje Varallo Sesia. De temperatuur was ondertussen gedaald naar 4 graden maar de koude rillingen gingen over onze rug toen we het bord zagen bij binnenkomst van Varallo.

Verboden voor Burka’s. Verboden voor Vu Cumprà. Vu cumprà is dat wat de Senegalezen in Italië zeggen om hun waar aan te bieden aan de plaatselijke bevolking en wat betekent “wil je kopen?”.
Gelukkig mochten mensen met sluiers wel het plaatsje betreden.
De burgemeester van Varallo is een man die erg actief is in  zijn plaats en onlangs wederom gekozen is tot burgemeester met over de 70% van de stemmen van de plaatselijke bevolking.
Hij maakt ook deel uit van het nationale parlement.

Ondanks het goede werk wat hij doet verbaasd het me echt dat anno 2010 zoiets mogelijk is.

2 reacties op “Verboden voor Burka’s”

 1. Nathan :

  Wat je schrijft, Remon.
  Aan de andere kant, wanneer we in een moslimland komen, wordt er ook verzocht je aan bepaalde kledingsregels te houden. Vrouwen krijgen het dringende advies bepaalde delen van het lichaam te bedekken en mannen kunnen niet overal komen in een korte broek.
  Als Westerling kijk je niet gauw ergens van op, je bent dan immers gast, in een andere cultuur, niet waar?

 2. Zer0 :

  Nathan,

  Ik kan alleen zeggen, we zijn niet gelijk aan een moslim land.. maar blijkbaar willen we het zelfde pad lopen. Is dat goed of slecht? het is jammer.

Reageren?